نشست خبری سخنگوی صنعت آب کشور با اصحاب رسانه در شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد.
به گزارش حرف پرس، عیسی بزرگزاده در ابتدای نشست با اشاره به اینکه ، گفت: در نیم قرن گذشته تنها در یکسال شرایط بحرانی بدتری نسبت به سال گذشته داشتهایم و در حال حاضر نیز در پنجمین سال پیاپی خشکسالی در کشور به سر میبریم.
وی افزود: پیام روشن ما در خصوص وضعیت وخیم سدهای کشور به شهروندان تهرانی این است که راهی به جز مدیریت مصرف آب نداشته و امکان آنکه از منابع آب زیرزمینی جهت مدیریت مصرف آب به دلیل ناپایداری سفرههای آب زیرزمینی و کیفیت بد آب استفاده کنیم، نخواهیم داشت.
وی ورودی آب در سال گذشته را ۱۳ میلیارد متر مکعب عنوان کرد و گفت: این رقم در امسال به ۹.۵ میلیارد متر مکعب رسیده است و خروجی ها نیز کاهش یافته و این در حالیست که ۱.۵ میلیارد متر مکعب (۵درصد) عقب هستیم.
صرفه جویی در مصرف آب
سخنگوی صنعت آب با دعوت از مردم از آنها درخواست کرد در مصرف آب صرفه جویی کنند و در ادامه افزود: از کمیته کمآبی استانها و همچنین جهاد کشاورزی درخواست داریم به ما کمک کنند. ما باید با توجه به کمبود آب حساسیت بیشتری نسبت به آن داشته باشیم و باید مراقب باشیم تا رهاسازی آب به دلایل مختلف از جمله مشکلات زیست محیطی انجام نشود.

وی با اشاره به اینکه پیشبینی ما برای شهر تهران بارش ۱۲۰ میلیمتری بوده است، گفت: این مقدار به ۹۰ میلیمتر کاهش پیدا کرده که نسبت به دوره بلندمدت ۴۶ درصد و نسبت به سال گذشته نیز ۲۵ درصد کاهش بارش را داشتیم .
بزرگزاده با تاکید بر اینکه تمامی دستگاهها علیالخصوص شهروندان باید برای مدیریت مصرف آب بسیج شوند، خاطرنشان کرد: مردم باید جهت بالا بردن سطح رفاه هموطنان در مصرف آب صرفهجویی کرده و با مشارکت دهی جمعی برای بهبود وضعیت آبی کشور تلاش کنیم.
تدوین الگوی کشت با توجه به بضاعت آبی
وی با بیان اینکه باید الگوی کشت با توجه به بضاعت آبی کشور برنامهریزی و تدوین گردد، تصریح کرد: مدیریت مصرف و تقاضای آب در کشور از اولویتهای اساسی ما است و هدر رفت آن نیز در سطح شهرهای کشور چیزی در حدود ۱۰ درصد از کل ذخایر آب موجود در کشور است.
وی به برنامهریزی در خصوص هدر رفت آب اشاره کرد و افزود: برای یک سوم از ۱۰ درصد هدر رفت آب در کشور برنامهریزیهای خوبی در سال آینده صورت گرفته است.
سخنگوی صنعت آب کشور، گفت: مدیریت یا همان فشار آب در سطح شهر تهران مورد آزمایش قرار دارد و اگر مدیریت منابع آبی در ابتدای سال و با توجه به سفرهای پیش روی شهروندان و همچنین همکاری آنها به کمک ما بیاید، نیازی به نیازی به اعمال این روشها و سنجش آب نیز نخواهد بود.
بزرگ زاده در خصوص بهای تمام شده آب برای مشترکین، اظهار کرد: مبلغ محاسبه شده برای آب مصرفی در ایران بالای ۲ دلار است و این در صورتی است که هر شهروند برای استفاده هر متر مکعب آب شرب مبلغی کمتر از ۲ هزار تومان را پرداخت میکند. در واقع میتوان گفت با توجه به قیمت بالای آب در کشورهای دیگر، شهروندان به صورت رایگان در حال استفاده آب شرب هستند.
منبع: شرق نگار