۴۰ قلم کمبود دارویی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نشست خبری با اصحاب رسانه، گفت: در یک سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار تماس با اورژانس ۱۱۵ تماس برقرار شده است و ۳۵۰ هزار مورد منجر به انجام ماموریت و ۱۴۷ هزار بیمار به بیمارستان منتقل شده است.
علی روحبخش، معاون غذا و دارویی نیز عنوان کرد: یکی از وظایف حوزه معاونت غذا و دارو، نظارت بر کیفیت و سلامت فرآورده‌های غذایی در سطح عرضه است که مرتب در حال انجام است که در این زمینه یکی از آزمایشگاه‌های مهم ما، آزمایشگاه غذا و دارو است که یکی از اولین آزمایشگاه‌های کشور هستیم که آزمایش روی برنج و ذرت و تشخیص اینکه تراریخته است یا خیر را انجام می‌دهیم.
وی افزود: در حوزه تولید مواد غذایی از بزرگترین تولید کنندگان در کشور بوده و به لحاظ تعداد کارخانجات اولین هستیم، حدود ۱۴۰۰ کارخانه و کارگاه مربوط به تولید مواد غذایی داریم که همه مجوز بهداشتی را دریافت کرده‌اند. در بحث صادرات، تاکنون هزار و ۷۰۰ گواهی صادراتی صادر شده و ۴۶۴ مورد گواهی واردات مواد غذایی را نیز بررسی کرده و اجازه ورود داده‌ایم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: یکی از کارهایی که موظف به انجام آن شدیم، بحث مجوزهای مشاغل خانگی است که تا الان ۲۵۰ مجوز نیز در این زمینه صادر شده، همچنین همزمان با کل کشور رصد باقیمانده سموم در فرآورده‌های کشاورزی را انجام داده و این محصولات به لحاظ وجود فلزات سنگین و… رصد می‌شوند.
روحبخش افزود: در زمینه نظارت بر عطاری‌ها، هزار و ۱۰۰ عطاری را تحت نظارت داریم، همچنین نظارت بر باشگاه‌های ورزشی به دلیل مصرف مکمل‌ها و… و همچنین شیرخشک و شیرخشک رژیمی از جمله سایر مواردی است که نظارت و بررسی آن در حوزه وظایف معاونت غذا و دارو است و نظارت‌های لازم در این حوزه‌ها مرتب در حال انجام است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی و شهرستان‌های تحت پوشش، ۱۰۰۱ داروخانه داریم که تعداد ۷۷۲ داروخانه در شهر مشهد و مابقی در شهرستان‌ها هستند. نظارت‌های لازم بر داروخانه‌ها پیوسته در حال انجام است و از طریق سامانه ۱۹۰ نیز نیازهای دارویی مردم را پاسخ می‌دهیم، به طوری که از اول سال جاری حدود ۳۱ هزار تماس تلفنی داشتیم که راهنمایی کردیم و ۸ هزار و ۵۰۰ مورد اطلاعات دارویی نیز از طریق همین سامانه در اختیار مردم قرار گرفته است.
روحبخش تصریح کرد: کمبودهای دارویی مدام در حال رصد است و برآورد ما این است در حال حاضر و در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۴۰ قلم کمبود دارویی داریم و داروهای موجود پاسخگوی نیاز همه مردم نیست. همچنین طبق بررسی‌های انجام شده از ۵ داروخانه پرفروش مشهد، ۲۷ درصد نسخه‌ها با کد ملی خارج از استان خراسان رضوی بوده است، در حالی که ما سهمیه معمول و مربوط به خود استان را دریافت می‌کنیم و شاید یکی از دلایل کمبود دارو نیز همین امر باشد.
وی موضوع تلفیق دارویی را یکی از موضوعات مهم سال جاری ذکر کرد و گفت: تلفیق به این معنی که بیمار در بدو ورود بایستی داروهایی که تا زمان مراجعه مصرف می‌کرده است را به اطلاع بیمارستان برساند که براساس داروهای مصرفی و داروهایی که برای بیمار تجویز شده، سعی می‌شود از تداخلات دارویی جلوگیری می‌شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: قاچاق دارو همچنان ادامه دارد و در حوزه‌های مختلف از ابتدای سال، ۲/۲ میلیارد تومان کشفیات دارویی قاچاق را داشتیم، همچنین در کشفیات مربوط به مکمل‌ها، تجهیزات پزشکی و فرآورده‌های آرایشی بهداشتی این رقم به ۱/۷ میلیارد تومان رسیده که رقم قابل توجهی است.
همچنین قربانژاد، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست خبری با بیان اینکه؛ نظام بهداشتی برای پیشگیری و سالم نگه داشتن مردم است بر خلاف معاون درمان که وظیفه معالجه و بعد از بیماری را دارد، از آموزش جامع مراکز سلامت، راه اندازی یک مرکز پژوهشی در منطقه پنجتن مشهد و راه اندازی دو مرکز سرپایی به عنوان نظام ارجاع خبر داد. همچنین مراکز سراج، مراکز سلامت روحی و روانی، راه اندازی شده است، تا بیماران اختلال روانی که بعد از بیماری حامی ندارند، حمایت شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *