یادواره شهدای قرارگاه رمضان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، کاک محمد سعید علی وزیر فرهنگ اقلیم کردستان عراق، حاج ابو ایمان الدراجی معاون دبیر کل حزب جهاد اسلامی البناء، کاک آراز حسین میرخان نماینده حزب دموکرات کردستان عراق، دانا وزیر آبادانی اقلیمکردستان، حاج بلال جماعت اسلامی عراق، سید صادق هاشمی مرکز مطالعات عراق، یاسر عبدالزهرا رایزن فرهنگی عراق در ایران، جمعه العطوانی از مرکز مطالعات افق عراق، محمد سعید محمد وزیر فرهنگ و جوانان اقلیم کردستان عراق و از فرماندهان اتحادیه ملی در دفاع مقدس، جمیل هورامی از فرماندهان اتحادیه ملی کردستان عراق، محمد حاج محمود دبیر کل حزب سوسیالیست، حاج کاملی دبیر کل حزب پیوند اسلامی، پرویز فتاح رییس ستاد اجرایی امام (ره)، سردار وحید احمدی وزیر کشور و جمعی از خانواده های شهدا و پیشکسوتان دفاع مقدس برگزار شد.
به گزارش حرفپرس، به مناسبت چهلمین سالگرد تأسیس قرارگاه رمضان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یادواره شهدای قرارگاه رمضان با شعار « قرارگاه رمضان و چهل سال مجاهدت» از کتاب «جنگ در فراسوی مرز» رونمایی شد.
سردار نائینی، رییس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، گفت: تاریخ شفاهی ۴۰۰ فرمانده در قید حیات انجام شده یا در حال انجام است که در آن تاریخ شفاهی ۱۰ نفر از فرماندهان قرارگاه رمضان هم انجام خواهد شد.
وی گفت: اطلس قرارگاه رمضان ۱۰ فصل دارد و کارنامه تفصیلی این قرار گاه هم ۸ فصل دارد. امیدواریم مبنایی برای تولیدات دیگر در عرصه سینمایی و هنری باشد.
وی در ادامه گفت: از عزیزانمان در نیروی قدس تقاضا میکنم که نگاهی به شهدای سپاه بدر هم داشته باشند و لازم است کنگره شهدای بدر در نظر گرفته شود.
در زمینه نقش سپاه بدر در دفاع مقدس فقط سه یا چهار پروژه در دست انجام است درحالی که ۴۰ پروژه برای قرارگاه رمضان و سپاه بدر در نظر گرفتیم.
سردار سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گفت: قلبهای مردم ایران سرشار از عشق، دلدادگی، عاطفه و احساس عمیق نسبت به همه ملت های مسلمان در هر نقطه عالم خصوصا شهیدان اسلام و خانواده های آنها که چشم و چراغ ما هستند، خواهد بود.
وی گفت: این قرارگاه یکی از استثناییترین قرارگاههای ما از ابتدا بوده و برای هدفی مشخص شکل گرفته است و یکی از مهمترین ارکان جنگ و دفاع بوده و شهیدان زیادی را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
وی افزود: وعده صادق جلوهای از حقیقت بود و به این معناست که اگر شرایط اقتضا کند ما عمل کرده شمشیر میکشیم و عزت مسلمانان نیز بر هر چیزی واجب است.
فرمانده کل سپاه پاسداران اتقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: مسلمانها نسبت به سیاستهای دشمنان آگاه و بیدار شده و رهبری دشمن را خوب میشناسند اما به قدرت الهی نیز آگاهی دارند.
سردار ذوالقدر نیز در ادامه، گفت: در زمان جنگ فرماندهان به این نتیجه رسیدند باتوجه به اینکه اکثر عملیات ها در منطقه خوزستان اتفاق میافتد، منطقه عملیاتی را تغییر داده تا مزیت رقابتی دشمن را از آن بگیرد.
حمایت از مردم عراق از وظایف اصلی قرارگاه رمضان
وی افزود: بر همین اساس، ایده تأسیس مرکز جنگهای نامنظم توسط فرماندهی وقت سپاه جهت توسعه منطقه نبرد مطرح و به تصویب رئیس جمهور رسید.
وی در ادامه به ماموریت اصلی قرارگاه رمضان که پشتیبانی از جنگ و ایجاد جبهههای جدید در آن زمان بوده است اشاره کرد و بیان کرد: ماموریت دیگر این قرارگاه، تلاش در راه گسترش انقلاب اسلامی از طریق به کارگیری و آموزش مردم و همچنین حمایت از مردم عراق بوده است.
سردار ذوالقدر در خصوص رونمایی از دو کتاب «اطلس قرارگاه رمضان و جنگ فراسوی مرز (کارنامه قرارگاه رمضان)، اظهار داشت: کتابهای حاضر با تلاشی چندساله به ثمر رسیده و در آنها به بخشی از توانمندیها و فعالیتهای قرارگاه رمضان پرداخته شده است.
در طول دو سال اول فعالیت قرارگاه رمضان، ۱۷ عملیات بزرگ شامل فتح ۱ تا فتح ۱۰ و همچنین ۷ عملیات ظفر ۱ تا ۷
و ۱۱۰۰ عملیات محدود در سطح کشور عراق انجام شذه است.
وی تاکید کرد: در ابتدای راهاندازی این قرارگاه، ۲۳ هزار نفر در آن فعالیت کرده و ۳۰ هزار رزمنده مجاهد و پیشمرگ عراقی نیز در آن حضور داشتند.